logokleinRegio Breda

Verenigt familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid

 

 

  Welkom                                        

  Contactavonden

  Waar vindt u ons?

  Nieuws

  Belangenbehartiging

  Bestuur

  Nieuwsbrief

  Jaarbeeld

  Contact

  Lid worden

  Vrijwilliger / Vacature

  Galerie

  Bibliotheek

  Links

 

 

Contactavonden

De uitnodigingen voor onze contactavonden kunt u lezen op onze rubriek Nieuws van deze website.

De Bijeenkomsten vinden plaats in “De FAAM” waar FAMEUS (Centrum voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid) als onderdeel van GGz Breburg gevestigd is.
Adres: Liniestraat 19, 4816 BG te Breda.

 

Gespreksavonden

Herkenning en erkenning zijn de sleutelwoorden van onze gespreksgroepen. Deze gespreksgroepen staan onder leiding van een vrijwilliger, die daarvoor een cursus heeft gevolgd bij onze landelijke vereniging. Wanneer u een familielid heeft met schizofrenie of een psychose staat de hele wereld op zijn kop. Van alle kanten komen de adviezen en u kunt er niets mee. Het uitleggen aan de omgeving lijkt onmogelijk. Een gespreksgroep bestaat uit lotgenoten, die meteen snappen wat u bedoelt. Alleen al die herkenning doet veel mensen goed. Bovendien treft u lotgenoten, die vaak in een soortgelijke situatie zitten of hebben gezeten als uzelf. In een gespreksgroep kunt u zichzelf zijn. Alles wat besproken wordt blijft binnen de groep. Wanneer u overweegt onze gespreksgroep te bezoeken stellen wij de op prijs, dat u vooraf even contact opneemt.

 

Informatieavonden

Wanneer een familielid ziek is krijgt de zieke, maar ook zijn familie te maken met allerlei instanties. Op onze informatieavonden nodigen wij sprekers, die deskundig zijn op een bepaald gebied. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een psychiater, een rechter, een patiëntenvertrouwenspersoon, iemand van dagbesteding, een pastor….. De veelheid aan onderwerpen maakt een keuze vaak moeilijk. Wij luisteren dan ook graag naar vragen van onze leden en proberen ons aanbod daarop aan te passen.

 

Deskundigheid

Een gedeelte van onze avonden wordt geleid door vrijwilligers. Daarbij is echter altijd sprake van ondersteuning door een professional van de GGZ en een medewerker van het Steunpunt Mantelzorg.

 

Nieuwe deelnemers

Nieuwkomers hebben vaak al vooraf telefonisch contact gehad. Bij een eerste bezoek wordt gezorgd voor deskundige opvang door een ervaringsdeskundige.

 

Jaarplanning

Zie rubriek Nieuws